Такуан - що це?

Категорії

Такуан – що це таке? Цим кулінарним терміном користуються для позначення дуже популярної у Японії традиційної закуски. Готується вона із редьки під назвою дайкон.

Ця страва була створена в 16-му столітті мандрівним дзенським ченцем Такуан Сохо. Він був великим каліграфом, поетом, художником, садівником та майстром чайної церемонії.

Такуан користується величезною популярністю у Японії та  Південній Кореї. Хоча у цій країні таку закуску називають танмуджі. Її застосовують для приготування кімбап, а також як приправу до чаджанмен та інших страв.

У традиційній японській кухні такуан (або маринована редька дайкон) може подаватися як нарівні з іншими різновидами цукемоно, так і окремо в самому кінці трапези. Слід особливо відзначити, що така закуска сприяє хорошому травленню, тому користується особливою популярністю серед дорослих і молодих людей.

Кухарі Японії відносять такуан до групи солінь або маринованих страв. Наприклад, до цього списку відносять водорості чука, маринований імбир і корінь васабі.

( 2 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Великий вибір суші ролів і сетів
Великий вибір суші ролів і сетів
Доставка по Львову
Доставка по Львову
Самовивіз
Самовивіз