Такуан - що це?
Такуан – що це таке? Цим кулінарним терміном користуються для позначення дуже популярної у Японії традиційної закуски. Готується вона із редьки під назвою дайкон.
Ця страва була створена в 16-му столітті мандрівним дзенським ченцем Такуан Сохо. Він був великим каліграфом, поетом, художником, садівником та майстром чайної церемонії.
Такуан користується величезною популярністю у Японії та Південній Кореї. Хоча у цій країні таку закуску називають танмуджі. Її застосовують для приготування кімбап, а також як приправу до чаджанмен та інших страв.
У традиційній японській кухні такуан (або маринована редька дайкон) може подаватися як нарівні з іншими різновидами цукемоно, так і окремо в самому кінці трапези. Слід особливо відзначити, що така закуска сприяє хорошому травленню, тому користується особливою популярністю серед дорослих і молодих людей.
Кухарі Японії відносять такуан до групи солінь або маринованих страв. Наприклад, до цього списку відносять водорості чука, маринований імбир і корінь васабі.