Вакаме́ (яп. ワカメ) — вид ламінаріальних водоростей (класу бурі водорості).
Це прозора крохмальна локшина, обсмажена з овочами, м'ясом і грибами і приправлена соєвим соусом і кунжутною олією
Наш інтернет-магазин японської кухні швидко розвивається та має молоду і відкриту до починань команду, яка гарантує виключно позитивні емоції покупцям. Якщо ви хочете відчути справжній смак неперевершеної Азії, то вам саме до нас. Ми гарантуємо своєчасне приготування суші, відповідно до замовлень та дотримання домовленностей з клієнтами.
Макі-дзу́ші (яп. 【巻き寿司】 まきずし, «суші-завиванці») — страва японської кухні, різновид суші. Нарізаний на кружальця рулет, що зроблений із рису з начинням й огорнутий листом сушених водоростей (норі). Нарізаються залежно від довжини рулету. Зрідка начинкою є лист водорості, а обгорткою — рис. Розрізняються за товщиною, начинкою, способом приготування. Для приготування макі-дзуші користуються макісу.
Суші - традиційна страва японської кухні зроблена на основі рису, обробленого рисовим оцтом чи сіллю, та різноманітних начинок чи нашарувань, серед яких переважають морські продукти, але можуть входити м'ясо, овочі, водорості, гриби чи яйця. Суші бувають сирими, приготовленими чи маринованими.
В Кореії під впливом Японії виникла подібна національна страва Кімбап, але відмінінність від японської в тому, що корейці не кладуть до неї рибу.
В Японії словом суші позначають широке коло страв, однак на Заході під ним помилково розуміють лише грудку рису покриту шматком сирої риби.