Водорості Вакаме - що це?
Вакаме́ (яп. ワカメ) — вид ламінаріальних водоростей (класу бурі водорості).Росте в прибережних водах Японії, Кореї, Китаю та Примор'я. Використовується в японській, корейській та китайській кухнях. В Японії є об'єктом аквакультури, вирощується на морських плантаціях.
'Undaria pinnatifida - їстівні водорості родини Alariaceae. Мають витончено солодкий, але характерний і сильний смак і текстуру. Найчастіше їх подають у складі супів та салатів. Листя вакаме зелені, мають витончено солодкий смак і атласну текстуру. Листя слід нарізати на невеликі шматочки, оскільки вони будуть розширюватися під час варіння.
В Японії та Європі вакаме використовується в супах та салатах, або часто просто як гарнір до тофу та салату. Ці страви зазвичай заправляються соєвим соусом та рисовим оцтом.
Гома-вакаме, також відомий як салат з водоростей, є популярним гарніром в американських та європейських ресторанах суші. У дослівному перекладі це означає «водорості кунжуту», оскільки насіння кунжуту зазвичай входять в рецепт.