Японські Гьодза (餃子),на Стрийській,Львів

Категорії

  Гьодза дуже популярне блюдо в Японії.
«Гьодза »(gedza, представляють собою обсмажені пельмені з різноманітними начинками, найчастіше це фарш і овочі. Японські «Гьодза» часто порівнюють з китайськими «Цзяоцзо», але між ними істотні відмінності. Як правило, тісто для «Цзяоцзо» більш товсте і готуються вони на пару. Тісто ж для «Гьодза» має бути досить тонким, воно готується з рисового борошна і суміші різних злаків. Вони швидко обсмажуються і доводяться до готовності шляхом додавання води і її випаровування. Варто відзначити також їхню певну форму. Розкішні півмісяці з прісного тіста здивують ароматною начинкою та хрусткою скоринкою. Щоб отримати ще більш яскравий смак, їх варто спробувати з соусами. Основний соус для японських пельменів готують з рисового оцту, соєвого соусу, приправляють олією, зазвичай кунжутною. До того ж «Цзяоцзо» основною стравою, в той час як «Гьодза» це скоріше закуска або гарнір до рису. Ще одна велика і принципова різниця між «Гьодза» і китайськими «Цзяоцзо» насичений часниково-імбирний смак японських пельменів, який здивує навіть гурманів. Ця японська страва популярна не тільки на батьківщині, а й за її межами.
«Гьодза» розсмакували в Японії після 1940-х років (найімовірніше, дізналися про них після вторгнення Японії в Китай в кінці 1930-х). З тих самих пір «Гьодза» неймовірно популярна страва, та настільки, що в Японії спеціалізовані ресторани «Гьодза» і навіть «Гьодза-стадіони». Звичайно, це не стадіон в прямому сенсі слова, а скоріше маленьке містечко з «Гьодза»-ресторанів, кафе і кіосками. Там можна купити різні варіанти страви і познайомитися з історією їх появи в Японії. «Гьодза» смажені (яки-Гедза), смажені у фритюрі (аге-Гедза), варені (сунь-Гедза), парені (мусі-Гедза), навіть у вигляді шашликів. Найпоширеніший спосіб смажені «Гедза» в незначній кількості масла, частіше кунжутному. Вони повинні бути хрусткі і рум'яні.
Смачні пельмені «Гьодза» припадуть до вподоби не тільки поціновувачам японської кухні а й усім любителям пельменів.
На сайті Romansushi.com.ua представлені смачні пельмені «Гьодза» з куркою,яловичиною та креветкою по демократичній ціні. Спробувавши їх одного разу, Вам неодмінно з'явиться бажання посмакувати ними ще раз. Зробивши замовлення, отримати його можна за адресою м.Львів вул. Стрийська 73а або замовити доставку.

( 2 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Великий вибір суші ролів і сетів
Великий вибір суші ролів і сетів
Доставка по Львову
Доставка по Львову
Самовивіз
Самовивіз