Локшина: різновиди, використання

Категорії

Локшина, або локшина швидкого приготування, завоювала світ своїм прекрасним смаком, високою поживною цінністю, користю та, звісно, надзвичайною швидкістю приготування. Цей варіант продукту вживають активні та ділові люди, які не мають багато часу на інші клопоти, але водночас прагнуть харчуватись правильно та корисно. Локшину можна вживати практично всім: і дорослим, і дітям. До того ж з локшини можна приготувати різноманітні смачні страви: перші (у складі супів) або другі (у якості гарніру до м`яса, риби або птиці). Є салати і закуски та навіть випічка. Здебільшого локшина використовується в стравах азійської кухні, та це й не дивно, адже вітчизною локшини є Японія.

Історія виникнення локшини швидкого приготування

Після того, як Японія програла Другу Світову війну, над країною нависла темна хмара, а саме голод. Момофоку Андо, японець тайського походження, якраз вийшов із в'язниці, де відсидів термін за ухиляння від сплати податків. Однак йому вдалося заснувати компанію з виготовлення харчової солі. Ділова вдача так і не посміхнулася Андо, і він замислився над альтернативою тому хлібові, що споживався японцями із гуманітарних американських поставок. Адже більш звичною їжею для них була локшина.

Момофоку Андо віднайшов старовинний рецепт локшина, популярний ще за часів династії Цин. Виявилось, що обсмажена у маслі локшина може зберігатись значно довше, а готувати її — одне задоволення, достатня лишень залити продукт кип'ятком і можна споживати.

Компанія Nissin Food Products у 1971 році виготовила першу партію рисової локшина у зручній чашці з полістеролу. Це була серія Cup Noodles, і сьогодні вона, випускаючись під різними назвами, займає перше місце в світі серед найбільш продаваних продуктів швидкого приготування.

Які існують різновиди локшини?

Існує досить багато різновидів локшини, адже ця локшина входити до складу різноманітних національних страв величезної кількості азіатських країн. Полюбилася локшина і американцям, і європейцям, і українцям. Ми розглянемо найбільш популярні та смачні.

Рисова локшина Фунчоза — усі смакові властивості та аромат полів, де виріс рис, передаються повною мірою у витонченій страві, приготованій з цього виду локшини. Фунчоза не містить глютену, а тому може вживатись людьми, які схильні до алергічних реакцій. Така локшина дуже добре засвоюється організмом і не призводить до накопичення холестерину та жиру. Вона відмінно доповнює м'ясо, рибу, овочі, додає неповторного смаку супів та салатів. Така локшина може бути і окремою стравою, адже рисова Фунчоза з пікантним соусом — це справжнє гастрономічне задоволення!

Бобова локшина з борошна мунг — її ще називають сайфун, харусаме або скляна, адже навіть після приготування вона залишається прозорою. Для виготовлення даного виду локшини використовується східна золотиста квасоля мунг або маш. Ці бобі чудово засвоюються, вони багаті на білки, вуглеводи, клітковину, вітаміни, залізо тощо. Бобова локшина чудово пасує до салатів, прозорих та овочевих супів, з неї виходять навіть запіканки з надзвичайним смаком!

Яєчна локшина — даний вид локшини східні люди готують дуже просто, додавши до улюбленої пшеничної локшини яєчний порошок. Яєчна локшина дуже схожа за складом на макарони з твердих злаків, вона забезпечує ситість та повний комплекс вітамінів групи В. Це прекрасний варіант для додавання у суп, салат або як окрема страва, наприклад, у поєднані з обсмаженими грибами чи морепродуктів.

Гречана локшина — прекрасна темно-коричнева локшина з аналогічним набором вуглеводів та амінокислот, що й гречка. Рутин у її складі зміцнює стінки судин. До речі, у її складі зовсім немає клейковини. Щодо вживання, то тут японці також проявили винахідливість. Вони використовують воду, у якій тільки-но зварили локшину, для приготування смачного соусу до локшини. А далі додають локшину як гарнір до м'ясного м'яса та овочів. Японці шанують 3 види страв з гречаної локшини: морі-соба, каки-соба і тані-моно (локшина, полита бульйоном або приготована у фритюрі з м`ясом качки та овочами).

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Великий вибір суші ролів і сетів
Великий вибір суші ролів і сетів
Доставка по Львову
Доставка по Львову
Самовивіз
Самовивіз