Вакаме́ (яп. ワカメ) — вид ламінаріальних водоростей (класу бурі водорості).
Новини
Це прозора крохмальна локшина, обсмажена з овочами, м'ясом і грибами і приправлена соєвим соусом і кунжутною олією
Наш інтернет-магазин японської кухні швидко розвивається та має молоду і відкриту до починань команду, яка гарантує виключно позитивні емоції покупцям. Якщо ви хочете відчути справжній смак неперевершеної Азії, то вам саме до нас. Ми гарантуємо своєчасне приготування суші, відповідно до замовлень та дотримання домовленностей з клієнтами.
Макі-дзу́ші (яп. 【巻き寿司】 まきずし, «суші-завиванці») — страва японської кухні, різновид суші. Нарізаний на кружальця рулет, що зроблений із рису з начинням й огорнутий листом сушених водоростей (норі). Нарізаються залежно від довжини рулету. Зрідка начинкою є лист водорості, а обгорткою — рис. Розрізняються за товщиною, начинкою, способом приготування. Для приготування макі-дзуші користуються макісу.
Суші - традиційна страва японської кухні зроблена на основі рису, обробленого рисовим оцтом чи сіллю, та різноманітних начинок чи нашарувань, серед яких переважають морські продукти, але можуть входити м'ясо, овочі, водорості, гриби чи яйця. Суші бувають сирими, приготовленими чи маринованими.
В Кореії під впливом Японії виникла подібна національна страва Кімбап, але відмінінність від японської в тому, що корейці не кладуть до неї рибу.
В Японії словом суші позначають широке коло страв, однак на Заході під ним помилково розуміють лише грудку рису покриту шматком сирої риби.
Історія виникнення суші бере початок у Південній Азії, де варений рис почали застосовувати для приготування і консервування риби. Очищена та розрізана на невеликі шматочки риба посипалася сіллю та змішувалась з рисом, після чого поміщувалась під тиск з каменів, який за декілька днів замінювався кришкою. Протягом декількох місяців відбувався процес молочнокислої ферментації рису та риби. Приблизно у VII ст. через Китай та Таїланд цей спосіб отримав розповсюдження у Японії. Традиція споживання ферментованої риби збереглась і на сьогодні в країнах Південної Азії. Китайський ієрогліф, що перекладається як суші, означає «маринована риба», однак, власне традиція їх приготування у Китаї зникла. На сьогодні в Японії таким чином готують інарідзусі.
Японські любителі суші беруть різні їх різновиди в різні пори року. Пов'язано це з двома причинами. Перша полягає в тому, що японці дуже економні, а сезонні продукти завжди коштують значно дешевше. Навіщо замовляти оселедець в серпні, коли він продається за ціною делікатесу, якщо його можна купити в лютому і вдосталь поласувати вишуканим блюдом?
Локшина, або локшина швидкого приготування, завоювала світ своїм прекрасним смаком, високою поживною цінністю, користю та, звісно, надзвичайною швидкістю приготування. Цей варіант продукту вживають активні та ділові люди, які не мають багато часу на інші клопоти, але водночас прагнуть харчуватись правильно та корисно. Локшину можна вживати практично всім: і дорослим, і дітям. До того ж з локшини можна приготувати різноманітні смачні страви: перші (у складі супів) або другі (у якості гарніру до м`яса, риби або птиці). Є салати і закуски та навіть випічка. Здебільшого локшина використовується в стравах азійської кухні, та це й не дивно, адже вітчизною локшини є Японія.